منو

رونمایی چین از نمونه اولیه قطار برقی با سرعت 620 کیلومتر در ساعت

چین از نمونه‌ اولیه سریع‌ترین قطار تجاری جهان رونمایی کرد که حداکثر سرعت آن به 620 کیلومتر در ساعت می رسد. این قطار از نوع «مگلو» (Maglev) است که با فاصله ناچیزی از ریل روی هوا شناور می‌ماند.

نمونه اولیه این قطار پیشرفته از خط تولید خارج شده و برای نخستین بار در مراسمی در شهر چنگدو در جنوب غربی چین به نمایش گذاشته شده است.

سرعت حرکت مگلو در حدود دوبرابر سرعت «یورواستار» (Eurostar) است و می‌تواند با حداکثر سرعت خود طی 47 دقیقه فاصله بین لندن و پاریس را طی کند.

نمونه اولیه این قطار فوق سریع که توسط متخصصان چینی طراحی و توسعه یافته، 21 متر طول دارد. متخصصان دانشگاه «Southwest Jiaotong» با همکاری دو شرکت دولتی «گروه راه آهن چین» و شرکت «CRRC»، نمونه اولیه این قطار را با بودجه‌ای 6.8 میلیون یورو توسعه داده‌اند.

به گفته کارشناسان این دانشگاه، مگلو با فناوری ابر رسانای دمای بالا (HTS) توسعه یافته است که با فناوری دمای پایین قطار توسعه یافته در آلمان و ژاپن متفاوت است.

تیم توسعه مگلو ادعا می‌کند که نسخه چینی نسبت به همتایان خود سبک‌تر بوده، ساختار ساده‌تری دارد و ساخت و راه‌اندازی آن ارزان‌تر تمام می‌شود.

«دنگ زیگانگ» یکی از محققان این پروژه می‌گوید:

«فناوری HTS می‌تواند قطار را بدون برق و با فاصله ناچیزی از ریل شناور کند.»

محققان این دانشگاه همچنین از خطی به طول 165 متر برای آزمایش نمونه اولیه مگلو و و فناوری‌های مربوط به آن رونمایی کردند. چین بزرگترین شبکه راه آهن سریع السیر جهان را در اختیار دارد که از سال 2019 وسعت این شبکه به 35000 کیلومتر رسیده است.

در حال حاضر قطارهای مسافربری پرسرعت این کشور با حداکثر سرعت 350 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کنند. مسافران می‌توانند در مدت زمان 4.5 ساعت مسافت بین پکن و شانگهای را با سرعت طی کنند.

تا پیش از این سریع‌ترین قطار تجاری چین بر پایه فناوری مگلو با حداکثر سرعت 431 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کرد. ژاپن سریعترین قطار جهان را تا به امروز ساخته است؛ اما هنوز از آن استفاده تجاری نکرده است.