شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد واکسن کرونای این شرکت در یک کارآزمایی بالینی فاز اول و دوم کوچک، در برابر بیماری کووید-۱۹ ناشی از گونه آفریقای جنوبی ایمنی «محدود» ایجاد کرده است.
به گزارش فایننشال تایمز، کارآزمایی بالینی انجام شده توسط دانشگاه Witwatersrand آفریقای جنوبی و دانشگاه آکسفورد نشان میدهد که اثربخشی واکسن کرونا آسترازنکا به طور قابل توجهی در برابر گونه آفریقای جنوبی کم است. البته این روزنامه اشاره میکند که هیچ کدام از ۲ هزار و ۲۶ داوطلب شرکت کننده در این کارآزمایی بستری نشده و جان خود را از دست ندادند.
آسترازنکا معتقد است واکسن این شرکت احتمالاً در برابر نوع شدید گونه آفریقایی مصونیت ایجاد میکند، چرا که میزان فعالیت آنتی بادیهای خنثی کننده آن با دیگر واکسنهای کووید-۱۹ که در برابر نوع شدید بیماری کرونا مصونیت ایجاد کردهاند، برابر بوده است. آسترازنکا اخیراً از توسعه «نسل بعد» واکسن کرونا با قابلیت ایجاد مصونیت در برابر گونههای جدید خبر داد و افزود احتمالاً پاییز ۲۰۲۱ (اواخر سال جاری میلادی) از راه میرسد.
به گزارش رویترز، برزیل محمولهای شامل ۸۸ لیتر مواد اولیه برای برای ساخت واکسن کرونا شرکت آسترازنکا را از چین دریافت کرد. این محموله روز شنبه با هواپیمای باربری به مرکز پزشکی Fiocruz در ریو دو ژانیرو تحویل داده شد تا این کشور آمریکای لاتین بتواند ۲.۸ میلیون دوز واکسن کرونا را خودش پر کرده و آماده توزیع کند. این مرکز قرار است ماه جاری میلادی محمولههای بیشتری را دریافت کرده و ۱۵ میلیون دوز واکسن کرونا بسازد.
واکسن آسترازنکا ستون مرکزی برنامه واکسیناسیون برزیل محسوب میشود و دولت این کشور از مرکز پزشکی Fiocruz خواسته تا با دریافت مواد اولیه بیشتر مقدمات ساخت ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا را فراهم کند. شرکت فایزر نیز روز جمعه از دولت برزیل درخواست کرد تا مجوز استفاده از واکسن این شرکت را صادر کند.